Rabu, Jun 17, 2009

KEMALANGAN DI PULAU TIGA KANAN - Angkara Babi Hutan?

Saya siarkan beberapa keping gambar yang sempat dirakam selepas berlaku satu kemalangan dasyat time balik kampung di Perak beberapa minggu lepas.

Kemalangan kat Pulau Tiga Kanan ini melibatkan sebuah pacuan empat roda Hilux dengan sebuah kereta Proton Iswara.

Khabornye, Proton Iswara yang datang dari arah Bota tu terlanggar seekor babi hutan. Menurut kata orang kat situ, babi hutan tu memang selalu keluar malam.

Sebab kuat sangat ngentak babi tu agaknya, Iswara tu terbabas sampai masuk ke jalan sebelah.

Berbetulan time tu datang pulak Hilux dari arah Kg Gajah. Apa lagi...! Tak yah tulis le. Tengok gambor-gambor tu tau le macamana keadaannya.

Dalam Iswara tu ada tiga orang Cina. Hilux tu pulak bawa satu famili Melayu, tak tau lah pulak berapa orang. Time saya sampai tu cuma tinggal seorang je lagi iaitu Cina naik Iswara tu, yang lain semua dah dibawa ke hospital.

Tengok keadaan dia yang dah terbaring berlumur darah tu memang ngeri dan kesian le, tak sampai hati pulak nak ambil gambor.

So, berhati-hati le bila drive tu, terutama teman-teman yang selalu ikut jalan tu time balik kampung. Ingat Allah selalu dan ingat orang tersayang








3 ulasan:

Awanama berkata...

salam. buat pengetahuan saudara mangsa kemalangan ini adalah famili saye. pda mse tu sye x de kat tmpt kejadian. yg ad pd mse tu mak, ayh dan 2 org adek sye.lg 2 org adek sye pn x de kat tmpt kejadian. alhmdulillah sume selamat cume mak sye blum pulih sepenuhnye drpd patah tgn. kete hilux ayh sye pn dah ok blek dah.skang ni ayh sye lbh berhati-hati ble drive. ok la doa kn kesejahteraan kami ye salam.

puteri berkata...

bersabarlah kwn ku..suatu yg berlaku i2 ade hikmahnye..nyeri jgak si bbi hutan 2 yea..kesian pun ade..pas nie,berhati hati lah di ajlan raye...moga allah melindungi kita semua tiap masa...aminnn

Awanama berkata...

sabarlah ea..
ader hikmah tuh..
dah selamat dah smua.. yang tak selamat babi tuh.. ea?.. k...